14 jul Starter kulture za sireve Crna Gora – Podgorica
Mikroorganizmi i njihovi enzimi imaju ključnu ulogu u pravilnom odvijanju procesa proizvodnje sireva. Stoga se u savremenoj proizvodnji pridaje veliki značaj upotrebi kvalitetnog sirila i starter kultura. Njihova uloga je u obrazovanju specifičnog ukusa, mirisa, opšteg izgleda i konsistencije sira.
Starter kulture su mješavine jednog ili više različitih sojeva jedne ili više bakterijskih vrsta koje svojom aktivnošću usmjeravaju tehnološki proces proizvodnje fermentisanih proizvoda od mlijeka i istovremeno im daju određena senzorna svojstva.
Starter kulture ”Clerici-Sacco Group” Italija za proizvodnju sireva su dostupne u obliku:
Kulture se sastoje od specijalno selektovanih sojeva bakterija i dostupne su u pakovanjima prilagođenim potrebama potrošača. Kulture koje slijede su iz grupe Lyofast i nalaze se u redovnoj ponudi. Cryofast i Lyoto kulture se nabavljaju na zahtev korisnika.
Termofilne kulture za proizvodnju kačkavalja i drugih vrsta polu tvrdih i tvrdih sireva. Sadrži St. Termophilus.
Content retrieved from:
https://www.borcert.me/starter-kulture-za-sireve-crna-gora-podgorica/.
Sorry, the comment form is closed at this time.